• KONTAKT
  • KERNEYDELSER
  • OVERSIGT
  • SENFØLGER
  • PRISER
  • UDTALELSER
  • FAQ
  • BLOG
  • Links
  • Mere
    • KONTAKT
    • KERNEYDELSER
    • OVERSIGT
    • SENFØLGER
    • PRISER
    • UDTALELSER
    • FAQ
    • BLOG
    • Links
  • KONTAKT
  • KERNEYDELSER
  • OVERSIGT
  • SENFØLGER
  • PRISER
  • UDTALELSER
  • FAQ
  • BLOG
  • Links

Ofte stillede spørgsmål

Kontakt mig på 20 58 22 42 eller mail hlphlp@me.com , hvis du har yderligere spørgsmål

Der er i øjeblikket en kort venttid på cirka fire uger for individuelle samtaler.

Gruppeforløb sker med løbende opstart - kontakt mig derfor for nærmere information.

Får du brug for akut hjælp, kontakt mig da. Jeg har som udgangspunkt løbende to åbne pladser til netop akutsamtaler.



ID terapi kendetegner sig først og fremmest ved, at terapeuten har fokus på de identifikationer, du som person (identitetsmæssigt) knytter dig til, og på at åbne muligheden for, at du kan begynde at forbinde dig mere bevidst med - og udfolde - endnu flere sider af dig selv.


Hvad står ID for? 
ID står for Identitetsorienteret psykoterapi samt “integral” og “dynamisk” 

psykoterapi. 


Identitetsorienteret psykoterapi har bl.a. til formål at afdække og udvikle så mange lag og aspekter af vores menneskelige identitet som muligt. 


Integral betyder inklusiv og komplet, og dynamisk står i denne sammenhæng for, at terapien ikke kun løser aktuelle følelsesmæssige og sociale problemer, men også sikrer en dybtgående, positiv selvudvikling og psykologisk modning. 

Jeg arbejder ud fra en overordnet integral teori, som både samler og anvender de bedste aspekter af flere forskellige psykoterapeutiske teorier og metoder. 


Indenfor integral psykoterapi arbejder vi ud fra den erkendelse, at selvets udvikling, dvs. vores identitetsudvikling er det primære og helt afgørende område at sætte ind på, når vi arbejder terapeutisk med mennesker. Vores selvfølelse er helt afgørende for både vores psykiske, sociale og fysiske trivsel og helbred. Og selvfølelsen har mange aspekter og niveauer:


Vi kan fx arbejde med vores:


Selvtillid, som typisk er den mere eller mindre gode selvfølelse, vi opnår gennem vores evner, færdigheder, udseende, status, præstationer, succes eller mangel på samme sov.

Selvværd, som er den selvfølelse, vi opnår ved at føle os værdifulde og betydningsfulde i forhold til andre, ikke mindst i forhold til dem, vi holder af.

Selvrespekt, som er den selvfølelse, vi opnår, når vi har bestemte idealer og livsværdier, og vel at mærke føler at vi er i stand til at efterleve dem.

Essentielle, transpersonlige selvfølelse, som er den selvfølelse, vi oplever, når vi netop ikke længere primært er identificeret med vores præstationer, status, udseende, mere eller mindre lykkelige historie eller positive og negative selvbilleder, men i stedet er centreret i en helt enkel og umiddelbar oplevelse af “bare at være”.


ID psykoterapi er baseret på den erfaring, at vi forbedrer vores livskvalitet betragteligt i takt med at vi genfinder og styrker kontakten med den dybere, oprindelige identitet eller værens-kerne, som ligger bag vores umiddelbare selvforståelse og ydre personlighed.


I løbet af barndommen og opvæksten er vores medfødte oplevelse af “bare at være” blevet trængt i baggrunden af og erstattet med mere eller mindre begrænsende selvbilleder og sociale roller.


Indenfor ID psykoterapi er det vores erfaring, at vi først rigtigt opnår en vedvarende og mere dybtgående effekt af psykoterapi, når vi lærer at bryde identifikationen med personlighedens modsætningsfyldte og evigt skiftende roller og reaktionsmønstre, og i højere grad begynder at identificere os med vores essentielle “værens-kerne”. 


Se mere på: 

www.idacademy.dk



I Danmark er titlen ’psykoterapeut’ ubeskyttet. Alle kan i princippet sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er titlen psykoterapeut MPF et kvalitetsstempel, da den stiller en række krav til terapeutens uddannelsesbaggrund og erfaring.


Psykoterapeuter, psykologer og psykiatere er tre faggrupper, der er tæt beslægtede.

Alle tre faggrupper beskæftiger sig med menneskets mentale sundhed og hjælper folk med at få det bedre psykisk. Men der er også forskelle.


Psykoterapeuter...

tager udgangspunkt i samtalen og fokuserer på at identificere og bearbejde de tanker, følelser, handlinger og hændelser, der er et problem for klienten.

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel, og derfor gælder nedenstående beskrivelse alene de psykoterapeuter, der er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening, og som derfor må kalde sig psykoterapeut MPF.

Psykoterapeuter adskiller sig fra psykologer på særligt tre områder:

Psykoterapeuter har taget en fireårig deltidsuddannelse fra et psykoterapeutisk uddannelsessted. Mange vælger uddannelsen som psykoterapeut for at slå sig ned som selvstændig med egen praksis, mens andre gør det for at blive bedre til deres andet fag. Derfor kan man også beskrive uddannelsen som en efteruddannelse, som mange psykologer, læger, psykiatere, skolelærere, pædagoger, jordemødre og sygeplejersker tager for at styrke deres faglige profil. Uddannelsen tager fire-seks år på deltid og kræver egenbetaling.

Psykoterapeuter har i deres uddannelse gennemgået egenterapi og personlig udvikling. Da psykoterapeutens vigtigste værktøj er hans eller hendes egen person, er det et krav fra de psykoterapeutiske uddannelser, at psykoterapeuten har trænet de psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder i praksis og mærket dem på egen krop.

Psykoterapeuter uddannes ikke til at tackle svære sindslidelser eller stille kliniske diagnoser. Psykoterapeuter bliver uddannet til at hjælpe mennesker med psykiske og personlige udfordringer, såsom sorg, kriser, stress eller angst. Dog uddannes psykoterapeuter ikke til at håndtere svære psykiske lidelser og stille kliniske diagnoser. Derfor samarbejder mange psykoterapeuter også med både psykiatere og psykologer.


Psykologer...

tager også udgangspunkt i samtalen, men er uddannet til at vurdere og stille en diagnose på psykiske sygdomme.

Psykologen har en universitetsuddannelse i psykologi og eventuelt specialer inden for én eller flere psykologiske retninger. Vægten i psykologuddannelsen er overvejende på psykologiske teorier og metoder. En autorisation som psykolog – som bl.a. fordrer supervision – kan tidligst opnås to år efter afsluttet kandidatuddannelse.

Psykologer kan – i modsætning til psykiateren – ikke udskrive medicin til patienten. Selve uddannelsen til psykolog indeholder ikke et krav om egenterapi, men det gør specialistdelen; dvs. hvis en psykolog videreuddanner sig til specialist i psykoterapi, så er der et krav om 80 timers egenterapi.


Psykiatere...

er læger med en specialuddannelse i psykiatri. Mange er specialiserede inden for et særligt område af psykiske sygdomme, og en del psykiatere benytter også psykoterapeutiske metoder i deres samtaler med patienterne.

Modsat psykoterapeuter og psykologer kan psykiatere udskrive medicin til patienten. Derfor arbejder psykiatere ofte med personer med svære psykiske lidelser som for eksempel skizofreni, psykoser og personlighedsforstyrrelser, hvor medicinsk behandling kan være nødvendig.

Psykiatere kan bl.a. tage en efteruddannelse i psykoterapi.



Der er ikke noget éntydigt svar på dette spørgsmål. Det kan være, at et par enkelte sessioner afklarer nok for dig, så du oplever, at de udfordringer, du kom med, ikke længere fylder. 

Når du arbejder med dig selv, kan det åbne for nye indsigter, som betyder, at du beslutter at arbejde videre derfra. 

Hvis du har senfølger efter en opvækst i en familie med misbrug er min erfaring, at man i gennemsnit har et forløb på 12-14 sessioner (individuel terapi). 


Medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening må anvende titlen psykoterapeut MPF, som står for ’Medlem af Dansk Psykoterapeutforening’.

I Danmark er titlen ’psykoterapeut’ ubeskyttet. Alle kan i princippet sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er titlen psykoterapeut MPF et kvalitetsstempel, da den stiller en række krav til terapeutens uddannelsesbaggrund og erfaring.

 

En psykoterapeut MPF er to-faglig

Medlemmerne i Dansk Psykoterapeutforening har en fireårig psykoterapeutuddannelse sammen med en forudgående uddannelse. Det betyder, at en psykoterapeut MPF er to-faglig.

En psykoterapeut MPF har:

En bachelor- eller kandidatuddannelse efterfulgt af mindst 3 års erhvervserfaring inden for det humanistiske, pædagogiske eller social- og sundhedsfaglige felt, f.eks. pædagog, lærer, socialrådgiver, sygeplejerske, læge, psykolog eller fysioterapeut – eller tilsvarende
og

En 4-årig psykoterapeutuddannelse fra et psykoterapeutisk uddannelsessted, der er godkendt og evaleret af Dansk Psykoterapeutforening – eller tilsvarende

En psykoterapeut MPF forener sine forudgående kompetencer og praksisnære erfaring i arbejdet med mennesker med en psykoterapeutisk efteruddannelse.

 

Etiske forpligtelser

En psykoterapeut MPF forpligter sig desuden til:

at holde sig fagligt opdateret

at modtage regelmæssig supervision

at overholde foreningens etikregler

Etikreglerne er med til at sikre, at psykoterapien foregår kvalificeret og professionelt. Overholder et medlem ikke reglerne, er der som klient mulighed for at indsende en klage, der behandles af foreningens etikudvalg.


Kompetencer

En psykoterapeut MPF er uddannet til at praktisere psykoterapi. Der findes mange forskellige retninger og metoder inden for psykoterapien, men fælles for alle de retninger, der repræsenterer MPF-titlen er, at de bygger på forskning og anerkendte teorier.

Med psykoterapien som behandlingsmetode arbejder en psykoterapeut MPF med at:

Forebygge og behandle psykosociale og/eller psykosomatiske lidelser

Hjælpe mennesker med at ændre uhensigtsmæssige tanke- og adfærdsmønstre i retning mod øget livskvalitet og personlig modning og integritet

Hjælpe mennesker til at træffe sunde livsvalg

Støtte mennesker i kriser og svære livssituationer

En psykoterapeut MPF er uddannet til at forebygge og behandle problemstillinger, som:

Angst

Stress

Mistrivsel hos børn og unge

Depression

Familieproblemer

Skilsmisse og parforholdsproblemer

Overgreb

Vold

Anbringelser af børn og unge uden for hjemmet

Misbrug

Sorg og krise

Traumer

Spiseforstyrrelser

Fastholdelse af unge i uddannelse



Copyright © 2024 id-klinikken.dk - Alle rettigheder forbeholdes.

Leveret af GoDaddy

  • BLOG

Dette website anvender cookies.

Vi bruger cookies til at analysere websitetrafik og optimere din websiteoplevelse. Når du accepterer vores brug af cookies, bliver dine data vist med alle andres brugerdata.

Acceptér